Obiecte IN INCINTA
Investitia cuprinde urmatoarele obiecte:
OB.01.Hala productie
OB.02.Atelier olarit
OB.03.Put forat
OB.04.Statie de epurare
OB.05 Bazin retentie
OB.06.Gospodarie gunoi
OB.07.Post trafo
OB.08.Cabina poarta
OB.09.Drumuri si alei
OB.10.Retele exterioare
OB.11.Imprejmuiri

FLUXUL DE FABICATIE SI DISTRIBUTIE LA CONSUMATOR
Procesul tehnologic cuprinde urmatoarele etape si echipamente:
-rezervor tampon pentru apa potabila de capacitate:4mc
-pompa vehiculare apa din rezervor apa
A-etapa de curatire si tratare a apei:

  • filtru cu cuart
  • filtru cu carbon activ
  • filtru ioni sodium
  • Filtru + pompa osmoza
  • Sterilizator
  • rezervor apa pura
  • pompa apa pura

Apa potabila captata de retea se transvazeaza dintr-un rezervor tampon de capacitate 4mc cu ajutorul unei pompe prin circuitul de curatare si tratare, in vederea producerii de apa carbogazoasa si mai mult bauturi racoritoare. Astfel, procesul cuprinde trecerea apei printr-un circuit de filtre mecanice de curatare si neutralizare ( filtru cu cuart, cu carbon activ), filtre chimice de orientare a ionilor (filtru cu ioni de sodium, filtru de osmoza).

Dupa aceste tratamente de filtrare succesiva a apei potabile aceasta se supune unui sterilizator cu raze UV, pentru distrugerea eventualilor muguri de flora microbiene, ce s-ar putea dezvolta in timp. 

Apa pura astfel obtinuta se directioneaza intr-un rezervor de capacitatea de ~4mc, din care este transportta in procesul de productie a bauturilor printr-o pompa speciala (de apa pura).

B-etapa de prelucare a apei si fabricarea bauturilor racortitoare:

  • mixer de sucuri – capacitate 100kg/h
  • rezervor apa racita cu schimbator de caldura de 18000kcal/h
  • filtru de CO2
  • agitator rezervor amestec apa + zahar_600l
  • agitator topire zahar rezervor_500l
  • filtru rezervor sirop_3t/h
  • pompa sucuri
  • racitor sirop_500l

Sucurile sunt preparate intr-un mixer de capacitate 100kg/h.

Apa pura obtinuta in urma procesului de curatare si filtare trebuie sa fie racita in jurul valorii de +2/+4°C, caz in care se utilizeaza un agregat frigorific cu puterea frigorifica utila de 18000kcal/h. Apa racita la temperatura de +2/+4°C permite fixarea bioxidului de carbon.

In rezervorul de amestec de 600 litri se prepara amestecul de apa+zahar (sirop). Amestecul astfel obtinut se filtreaza si prin pentru lichide, de capacitate 3t/h.

In cazul prepararii sucurilor carbogazoase, siropul de zahar se raceste.

C-etapa de dozare si ambalare de apa carbogazoasa si bauturi racoritoare:

    • Masina dozare si carbonatare 3 in 1
    • Masina ambalare
    • Masina dozare + etichetare bax
    • Imprimanta etichetare

Dupa producerea apei, respectiv a bauturilor carbogazoase acestea sunt supuse procesului de ambalare dupa o prealabila dozare la capacitatile solicitate de ambalajul respectiv- 500ml, 1000ml, respectiv 1500ml.