Capacitatea de productie propusa a se realiza in urma implementarii proiectului de investitii este de 25 to/an, structurata astfel:
Nr. bazin | Suprafata bazin (mp) | Destinatie bazin | Densitate (kg/mp) | Capacitate bazin (kg) | Greutate (kg)/ pastrav | Nr. pastravi (buc) |
B1 | 390 | Tineret | 12 | 4.680 | 0,200 | 23.400 |
B2 | 390 | Tineret | 12 | 4.680 | 0,200 | 23.400 |
B3 | 370 | Tineret | 12 | 4.440 | 0,200 | 22.200 |
B4 | 340 | Tineret | 12 | 4.080 | 0,200 | 20.400 |
B5 | 320 | Tineret | 12 | 3.840 | 0,200 | 19.200 |
B6 | 290 | Tineret | 12 | 3.480 | 0,200 | 17.400 |
Total capacitate productie(kg) | 25.200 | 126.000 | ||||
Total capacitate productie(tone) | 25 |
Tema de proiectare – Obiecte in incinta:
- Casa pastravarului
- Bazine pesti
- Microhidrocentrala
- Bazin vidanjabil
- Drumuri, platforme si alei
- Imprejmuiri si porti
- Retele exterioare
- Bazin de captare
OB1. CASA PASTRAVARULUI
Aria construita – 206,15 mp
Aria desfasurata – 206,15 mp
Volumui cladirii – 536,00 mc
H max fata de ±0,00 = 5,70 m
OB2. BAZINE PESTI
Bazinele de la 1 la 9, dedicate cresterii pastravului, reproducerii si puietului se vor realiza in trepte, urmarind panta naturala a terenului, cu peretii din beton armat, inclinati la 60° pentru cele de crestere, si fundul din pamant, cu inaltimea de 1.50m pentru cele de crestere si reproducere si 1.00m pentru puiet, avand urmatoarele dimensiuni in plan : B1, B2 = 39x10m, B3 = 37x10m, B4 = 34x10m, B5 = 32x10m, B6 = 29x10m, B7 = 25x10m, B8 = 9×5.5m, B9 = 10×5.5m.
OB3. MICROHIDROCENTRALA
Constructie din beton armat (20 cm grosime), ce include conducta in care se situeaza turbina, generatorul si caminul de evacuare.
Dimensiuni exterioare de 2.5 m x 5.75 m si 1.50 m adancime, este ingropata la -1.75 m.
OB4 . BAZIN VIDANJABIL
Bazinul vidanjabil este de tip rezervor ingropat, avand un volum de 4 mc.
Realizeaza colectarea apelor uzate provenind de la grupurile sanitare si chicineta din casa pastravarului.
OB 5. DRUMURI, PLATFORME Si ALEI
Suprafata drumurilor si platformelor propuse = 900,00 mp
Drumurile vor fi realizate din pietris de rau.
Aleile sunt realizate din pietris si insertii de dale betonate montate la interval de un pas.
OB6. IMPREJMUIRI SI PORTI
Imprejmuirea se va realiza pentru suprafata incintei, cu o lungime de 390,00 ml si este realizata din plasa de sarma h=2.00 m si cu stalpi teava la interax de 3 m. Incinta va avea doua porti auto glisante de 6 m latime si una pentru accesul pietonal de 1m latime la accesul in incinta propusa.
OB7. RETELE EXTERIOARE
Cuprinde reteaua de instalatii :
Electrice, sanitare, bazin vidanjabil, impamantare, paratrasnet, incalzire cu centrala pe combustibil solid (lemn). Obiectul este prezentat detaliat in capitolele ce urmeaza.
OB8. BAZIN DE CAPTARE
Pentru captarea apei din raul Bratia, necesara alimentarii cu apa a bazinelor piscicole, a fost proiectat a se executa un bazin de captare in lungime de 40.55 m si latime 10.80 m. Bazinul de captare se va amplasa astfel incat capatul aval va fi la 30.0 m fata de limita amonte a proprietatii.
Bazinul de captare va fi amplasat in albia raului Bratia, in zona mal stang si va fi executat integral din beton armat, suprateran.
Caracteristicile bazinului de captare:
- lungime: 40.55 m
- latime: 10.80 m
- inaltime medie: 2.25 m
- volum total la cota 623.50 mdMN: 830.5 mc
- volum util la cota 623.00 mdMN: 632.8 mc
- cota fundare amonte: 621.60 mdMN
- cota fundare amonte: 620.89 mdMN
- cota superioara bazin: 623.50 mdMN
- nivel apa in bazin: 623.00 mdMN
- tip cuva bazin: beton armat B250, cu pereti de 0.15 m
- rigidizare cuva cu cadre de beton armat 0.25 x 0.25 x 10.30 m la 4.0 m
- partea amonte a cuvei este prevazuta cu patru gratare de otel cu dimensiunile 2.0 X 1.40 m pentru retinerea plutitorilor
- partea aval, are peretele de 0.30 m grosime si este prevazut cu un prea-plin(deversor) de forma trapezoidala, cu latimea mare de 6.2 m, taluz 1:1, inaltime 0.5 m
- cota creasta deversor: 623.50 mdMN
- cota radier deversor: 623.00 mdMN
- capacitate maxima evacuare deversor: 4.465 mc/s
- mecansime evacuare pentru alimentare cu apa pastravarie si desnisipare bazin captare (turn manevra).
Turn manevra
Pentru distributia apei din bazinul de captare a fost prevazut un turn de manevra echipat cu echipamente hidromecanice pentru accesul apei in conductele de evacuare.
Turnul de manevra are o forma paralelipipedica cu dimensiunile in plan de 2.45 x 2.95 m si inaltime maxima 2.61 m.
Turnul de manevra va fi executat pe malul stang al raului Bratia si va fi o constructie din beton armat cu urmatoarele caracteristici constructive:
- lungime: 2.95 m
- latime: 2.45 m
- inaltime maxima: 2.61 m
- perete mal stang: grosime 0.50 m
- perete aval: grosime 0.50 m
- pereti laterali: grosime 0.3 m
- cota superioara turn manevra: 623.50 mdMN
- cota inferioara turn manevra: 620.89 mdMN
- grosime radier: 0.15 m
- cota prag acces apa in turn manevra: 621.39 mdMN
- cota radier turn manevra: 621.04 mdMN
- cota inferioara conducta alimentare cu apa Dn500: 622.00 mdMN
- cota inferioara conducta golire de fund Dn 500: 621.50 mdMN
- nivel apa in turnul de manevra: 623.00 mdMN
Pentru realizarea fermei piscicole pe de o parte cat si pentru asigurarea unei functionalitati eficiente a activitatii viitoare de exploatare a fermei, aceasta a fost echipata cu instalatii si dotari moderne de productie, asigurand conditii imbunatatite de munca, prevazandu-se urmatoarele amenajari:
Nr. crt. | Amenajari |
1. | Obiectului Casa pastravarului, alcatuit din: – monitorizare productie; – portar; – chicineta; – grupuri sanitare; – spatiu conditionare; – magazie unelte; – depozit mancare pesti; – puiernita; – centrala termica. Spatiul destinat puiernitei va fi echipat cu un numar de 7 incubatoare orizontale dotate cu troci ce vor asigura incubarea unui numar de aproximativ 40.000 icre fiecare. |
2. | Bazine pesti alcatuite din: – 6 bazine pentru cresterea pastravului; – 1 bazin pentru reproducatori; – 1 bazin pentru pastrarea temporara a pestelui in timpul sortarii – 1 bazin puiet, alcatuit din 4 bazine, aferente cresterii puietului pana la 6 luni. |
3. | Microhidrocentrala, necesara producerii energiei electrice in cadrul pastravariei. |
4. | Bazin vidanjabil, necesar colectarii apelor uzate provenind de la grupurile sanitare si chicineta din casa pastravarului. |
5. | Drumuri, platforme si alei |
6. | Imprejmuiri si porti |
7. | Retele exterioare electrice, de apa si canalizare |
8. | Bazin de captare, pentru captarea apei din raul Bratia, necesara alimentarii cu apa a bazinelor piscicole |